O opinie nepopulară despre retrogradarea lui Empoli

Opinia nepopulară a zilei: e păcat că Empoli a retrogradat, pentru că ultima impresie contează, dar se exagerează cu bocitu’. Plus că, probabil sub emoția prestației din meciul cu Inter (asupra căreia vom reveni), se uită câteva chestii, care arată că toscanii nu au fost atât de ”nevinovați” în cursa asta pentru salvare. Să le luăm cu liniuță, ca la școală:

-Empoli a luat doar 9 puncte, din 24 posibile, împotriva echipelor clasate de la locul 16 în jos: Fiorentina, Genoa, Frosinone și Chievo. Pe Chievo, de departe cea mai slabă echipă a campionatului, nu a bătut-o. Dacă titlul se ia cu echipele mici, salvarea de la retrogradare se obține în meciurile cu adversarele directe.

-Băieții de pe Castellani au marcat 51 de goluri, dar au primit 70. 70, bă! Doar Chievo – din nou, de departe cea mai slabă echipă din Serie A – a luat mai multe (75). Spuneți-mi old-school, dar în Italia nu ai cum să reziști lângă băieții mari cu o apărare prin care intri ca-n brânză.

-Empoli a fost cea mai slabă echipă din Serie A în deplasare. Mai slabă și decât Chievo. Știți deja povestea cu Chievo. O victorie, 5 egaluri și 40 de goluri primite (da, cele mai multe) e bilanțul.

-Opinie nepopulară în opinia nepopulară: Empoli a jucat cu adevărat bine doar în ultima lună și jumătate. Hai, cel mult, ultimele două luni. Nu a jucat groaznic nici în restul campionatului (nici Frosinone nu a făcut-o, de exemplu), dar faptul că ai legat niște victorii cu o Sampdoria deja fără obiectiv (ca să fiu finuț), o Fiorentina care a avut un 2019 groaznic și un Torino antrenat de maestrul în împiedicat Walter Mazzarri nu îți dă automat dreptul să te salvezi.

-Clubul nu a avut vreo strategie. Conducerea a intrat în panică și l-a demis pe antrenorul promovării, Aurelio Andreazzoli, pentru a-l aduce pe Beppe Iachini. ”Șepcuță” i-a păcălit câteva meciuri la început, a legat ceva rezultate bune, apoi echipa s-a întors de unde a plecat. Așa că, în cel mai pur stil făcut celebru de Zamparini și preluat cu entuziasm de restul fotbalului mic din Italia, a fost rechemat nea Aurelio. Ăsta a arătat că nu era chiar cel mai slab, iar toscanii au început, ușor-ușor, să joace. Dar nota de plată pentru decizia inițială tot a venit.

În fine, fără liniuță, despre meciul cu Inter. Finalul nu a făcut decât să accentueze părerile de rău pentru Empoli, care a terminat partida de pe Meazza în atac și ratând niște ocazii incredibile. Handanovic, impecabil, fără îndoială, dar șansele alea irosite spun multe și despre calitatea toscanilor. Însă până la Samir, a mai fost un portar care a făcut chestii. Respectiv, a sărit din bară în bară ca să o țină pe Empoli în meci. Dacă Dragowski nu făcea cam ce a făcut la Bergamo, cu Atalanta, meciul era gata din prima repriză. Nu pun și penalty-ul ratat de Icardi, că acolo e mai curând execuția proastă a alintatului. La fel ca în cazul jocului frumos al lui Empoli, povestea care s-a propagat după ultima etapă e doar parțial adevărată.

Altfel, da, rușinos cum Genoa a stat cu Doamne-ajută la Inter! Pe lângă faptul că mi se pare o dovadă de inconștiență să te bazezi pe acest Inter.

Cam atât! Stați tunați, pentru că, zilele astea, trec p-aici cu o retrospectivă a sezonului. Probabil tot nepopulară. Ci vediamo, dai!

Sursa foto: infobae.com

Facebook Comments

One Reply to “O opinie nepopulară despre retrogradarea lui Empoli”

  1. Eu zic ca nu au jucat rau nici inceputul de campionat dar din cate imi aduc aminte nu i.a avantajat nici programul: in primele 10-11 etape au jucat cu aproape toate echipele puternice din Serie A: Juve, Napoli, Milan, Roma, Lazio, au mai prins si un Sassuolo care juca bine si Parma inainte sa se plictiseasca si sa nu mai joace. L.au dat afara pe Andreazzoli ca cica degeaba joci frumos daca nu faci puncte si l.au adus pe Iachini care cica specialist la evitarea necazului. Asta a inceput bine, adica rezultate bune, joc nu prea sfarsind prin a juca si prost si fara rezultate. Cand l.au adus inapoi pe Andreazzoli nu prea mai avea ce salva.

Lasă un răspuns