Kawhi Leonard ne-a amintit cât de bun este în play-off

Basketball is fun„, a spus, odată, Kawhi Leonard. Şi nu avem motiv să nu-l credem, deşi nu pare genul care să fie sufletul petrecerii. Oricum, în cazul lui, aparenţele pot înşela.

Pe Kawhi Leonard nu-l vedem aruncând „trash talk” în stânga şi-n dreapta. Nici încordându-se sau umflându-şi pieptul după o fază memorabilă. Şi să nu credeţi că nu e capabil să facă faze memorabile, în stilul său de cyborg care pare chitit doar pe îndeplinirea misiunii. „Încerc să joc fiecare meci ca şi cum ar fi meciul 7 al unei finale NBA„, explica mai demult care e filosofia lui. Asta l-a transformat într-un superstar de nivel MVP, în cea mai tare ligă de baschet a lumii.

Întrega poveste din ultimul an de la Spurs i-a făcut pe mulţi să uite un lucru care nu mai trebuie demonstrat: de când a intrat în NBA, Kawhi a fost, constant, un adevărat monstru în play-off. Povestea sezonului 2016/17 ar fi putut fi alta, dacă nu ar fi existat accidentarea din primul meci cu Golden State Warriors, din finala Vestului.

Departe de a-l scoate de pe traiectoria ascendentă, trade-ul care l-a trimis la Raptors ne-a amintit cât de mare e Kawhi Leonard. Este cea mai bună imagine a unui băiat care a venit în NBA ca jucător defensiv şi care s-a transformat într-o armă ofensivă letală, fără a-şi uita originile. Americanii îi spun two-way player, iar omul numărul 1 din Toronto e cel mai bine plasat pentru a fi considerat cel mai bun.

Kawhi Leonard, primul jucător din istoria lui Raptors cu 40 de puncte şi 10 recuperări în play-off

Azi-noapte, Toronto a deschis seria cu Philadelphia, din semifinalele Estului, cu o victorie acasă, 108-95. Kawhi a luat meciul pe cont propriu şi a dat 45 de puncte (record al carierei în play-off). Lângă ele a pus şi 11 recuperări. E primul jucător din istoria lui Raptors cu cel puţin 40 de puncte şi 10 recuperări în afara sezonului regulat. Vince Carter (normal că el!) e singurul care a dat mai multe puncte pentru canadieni în play-off. Vince a băgat 50, în 2001, anul în care doar Iverson a fost în stare să-i refuze finala.

Kawhi Leonard putea să bată şi recordul ăsta. Dar a ieşit pe final. Nu-i stătea gându’ la prostii d-astea. „Chestiile astea individuale nu sunt mare lucru pentru mine. Obiectivul meu e să câştig meciuri. Nu jucăm pentru ca eu să dau 40 sau 50 de puncte. Suntem cu toţii parte a echipei şi vrem ca la sfârşitul zilei Raptors să câştige„, a spus la finalul meciului cu Sixers.

Nu e interesat de cifrele individuale, dar ele sunt acolo, să le vadă toată lumea. În cele 6 meciuri din acest play-off, are medii de 30,6 puncte, 7,3 recuperări şi 2,8 pase decisive. Ăsta e Kawhi Leonard.

Kawhi Leonard e cel care a venit în NBA aşa:

Şi care s-a transformat în ăsta:

Yeah, basketball is fun.

Sursa foto: tsn.ca

Lasă un răspuns