Serie A, etapa a 25-a. Gioco di mano

Uitaţi-vă la prostu’ ăsta! E prostu’ etapei în Serie A (aia e, tre’ să începem abrupt). Nu, de data asta, nu e vorba despre D’Ambrosio. Rosario Abisso îi zice şi a făcut praf meciul Fiorentina – Inter. A greşit toate deciziile importante, dar, în două rânduri, a fost reparat de VAR. Apoi, în prelungiri, a decis să facă el de capul lui şi a dat un penalty ridicol, după ce s-a uitat ca prostu’ la reluări câteva minute. A văzut henţ la respingerea cu pieptul a interistului. A viciat rezultatul şi-şi merită titlul. Mai ales că-l ajută şi faţa.

Se dovedeşte că nu e nevoie de foarte mult pentru a strica un meci dintre cele mai bune ale sezonului. Fiorentina a început practic de la 1-0, pentru că marcat după nici 20 de secunde. Inter a rezistat cumva avântului viola şi a întors rezultatul până la pauză. În repriza a doua, s-a desprins la 3-1, după un penalty la care centralul abisal de prost a fost tras de mână de colegii de la VAR. La fel s-a întâmplat câteva minute mai târziu, când nătărăul cu fluier nu a văzut că Muriel i-a pus bartai talpa pe tibie lu’ D’Ambrosio, înainte ca Biraghi să dea cu ură în minge pentru ceea ce trebuia să fie golul de 2-3. Scor care s-a întâmplat, până la urmă. Pentru că Muriel a zis să facă asta.

Golul etapei. În meciul etapei, evident.

Finalul a fost ăla de la începutul articolului şi cu golul de 3-3 marcat în minutul 101. Primul meci fără Icardi în care Inter nu câştigă în acest sezon (până acum avea 6 din 6), aşa că Wanda poate da buzna în birourile clubului şi să joace dur. Că nu se poate fără Maurito.

Inter şi-a pierdut golgheterul, Milan l-a găsit

După egalul din Toscana, Inter mai are doar două puncte peste Milan. Care Milan şi-a luat golgheter, nu l-a pierdut, precum rivala. Piatek a dat din nou gol şi de acolo lucrurile au devenit mai simple. Nu că ar fi fost prea complicate cu un Empoli în variantă „o să picăm”. S-a terminat 3-0, al şaptelea meci fără înfrângere pentru „cugini”. În plus, ai lu’ Gattuso au legat trei partide acasă fără gol primit, pentru prima oară din mai 2014. Aproape un cincinal.

S-a apropiat şi Roma, ce cariciu’ lu’ Dzeko! Bosniacul şi-a băgat ceva în speranţele săracilor de la Frosinone de a obţine măcar un punct şi, în prelungiri, a marcat cu partea sensibilă a corpului golul victoriei cu 3-2. Meci dificil pentru giallorossi, care au fost conduşi cu 1-0, egalaţi la 2 şi aproape conduşi din nou, înainte ca Cieco să fie încă o dată decisiv. Doar în deplasare sezonul ăsta. Atât se poate. Aşa bate vântu’, ar zice Di Francesco.

Polonezii au făcut ravagii la Parma

Dacă Milan şi Roma au venit mai aproape de Inter, Napoli s-a îndepărtat. Ancelotti s-a întors la Parma, unde a debutat ca senior şi ca antrenor în Serie A, dar nu a avut milă. După două etape fără gol primit, şi-a trimis polonezii să facă prăpăd pe Tardini. Zielinski a deschis scorul, iar Milik a rezolvat meciul cu o dublă. Primul gol l-a dat dintr-o lovitură liberă pe sub zid, a la Ronaldinho. Da’ cifrele îl pun lângă Messi. Sunt singurii care au dat 3 goluri din lovitură liberă în acest sezon, în Top 5 campionate. Ounas a stabilit scorul final, 4-0 pentru figli del Vesuvio (al patrulea eşec consecutiv acasă pentru ducali), iar Gazzetta a ieşit pe următorul titlu: „Il Napoli parla polaco„.

Magari! Probabil aşa se explică faptul că şi italienii au nevoie de subtitrare când vorbesc napoletanii.

Bun antrenament pentru Napoli, care etapa viitoare joacă acasă cu marele duşman. Ăla de pe primul loc. Bine, o să fie doar despre orgoliu, pentru că distanţa e prea mare ca să sperăm la altceva. Gobbi s-au chinuit din nou, iar au dat fotbal cu pipeta, da’, într-un fel sau altul, au plecat de la Bologna cu toate punctele. A fost 1-0, datorită lui Dybala şi Helander. Suedezul simpatic care a băgat-o în joc etapa trecută pe Roma i-a aranjat-o cum trebuie lu’ ăsta micu’. S-a mai băgat şi bara, care a colaborat cu Perin, în prelungiri, şi aia a fost.

Cristinel iar nu a fost de găsit. Nu l-a mai putut apăra nici măcar fiţuica torineză cu pretenţii de ziar de sport. Peste tot a fost dat dacă nu cel mai slab, printre cei mai slabi zebraţi. Da, da’ are 5 Ligi ale Campionilor, #sărakilor! Şi ia 30 de bastoane pe an.

Profesoru’ Mazzarri l-a dovedit şi pe Gasperini

Ne-am mai liniştit în legătură cu posibilitatea ca Atalanta să ajungă în Liga Campionilor. Al doilea eşec consecutiv, 0-2 cu Torino, şi e clar că bergamascii vor lupta doar pentru Europa league. Eventual via Cupa Italiei. Adică drumul mai scurt. Granata are acum 5 meciuri consecutive fără gol primit, record egalat al clubului. Precedenta performanţă fusese reuşită în 1985. Se vede mâna lu’ dom’ profesor Mazzarri. Însă întreaga sa filosofie fotbalistică poate fi admirată la golul de 1-0, marcat de Izzo. Hashtag bambilici.

Încinsă lupta asta pentru Europa, mai ales că şi Sampdoria anunţă că e vie, după trei înfrângeri consecutive. Secretul? Evident, Quagliarella. Fabio a dat din nou gol şi ai lu’ Giampaolo au redescoperit cum e să câştigi. 1-0 contra lui Cagliari, pe teren propriu. Putea fi mai mult, da’ Cragno a făcut bine în poartă. Inclusiv parada etapei. Ecco.

Am avut şi aici un prost, incapabil să vadă chestii evidente cu reluările în faţă. În cazul ăsta, că nu e suficient galbenul.

Celelalte

Sassuolo – Spal 1-1. Pentru prima oară în carieră, Petagna dă 10 goluri într-un sezon. Enough said!

Chievo – Genoa 0-0. Clean sheet pentru al nostru, încă o etapă care îi apropie pe ăia de Serie B. Nici măcar la rezumat să nu vă uitaţi. Habar n-aveţi cât de greu va trece timpul.

Lazio – Udinese a fost reprogramat. Trebuia să ia Italia bătaie, în Six Nations. Ne cerm scuze că nu avem nimic cu Plângăcel săptămâna asta. 

La classifica

Până data viitoare, vă urez tuturor să-i strângeţi mâna simpaticei Diletta Leotta. Ciao, pa!

Sursa foto deschidere: fcinter1908.it

Lasă un răspuns