Dacă ăsta a fost preview-ul finalei NBA, să vină finala mai repede

Klay Thompson spunea acum câteva zile că Toronto Raptors – Golden State Warriors e un preview al finalei NBA din acest sezon. O declaraţie care a crescut interesul oricum mare din jurul acestui meci. Până la urmă, firesc. S-au întâlnit echipa cu cel mai bun record din Est NBA şi cea mai bună echipă din Vest. Da, Warriors încă e cea mai bună echipă a vestului. Şi nu doar pentru că e campioana ultimelor două sezoane. Nu vă lăsaţi păcăliţi de clasament sau de criza recentă, venită în contextul scandalului dintre Kevin Durant şi Draymond Green.

Acum, că am lămurit cum stă treaba în privinţa ierarhiilor, să ne întoarcem la meci. Aşa cum a fost cazul cu celebrul Los Angeles Rams – Kansas City Chiefs, din NFL, hype-ul a meritat. Toronto şi Golden State au pus-o de-un duel extraordinar. A câştigat Raptors, 131-128, după prelungiri şi după o „finală” care a avut de toate. Inclusiv apărare.

De exemplu, uitaţi-vă puţin la faza care a trimis meciul în prelungiri.

 

Durant e apărat de Kawhi. Leonard se apără excelent. Ăsta e un pleonasm, pentru că asta face Kawhi. E un apărător excepţional prin definiţie. Cu toate astea, KD reuşeşte cumva, uşor dezechilibrat şi fără să aibă un control perfect asupra mingii, să arunce şi să dea coşul de 3 prin care a egalat. Good defence, better offence.

Kawhi vs. Durant, duel pentru MVP?

Dacă Raptors – Warriors a fost un preview al finalei NBA, duelul dintre Kawhi şi Durant e posibil să ne dea MVP-ul sezonului.

Leonard a dat 37 de puncte (record personal de când s-a dus în Canada) şi a pus lângă ele 8 recuperări şi 3 pase decisive. Nu i-a trebuit mult timp să devină liderul unei echipe care a arătat bine şi în sezoanele trecute, dar care a suferit an de an un blocaj în play-off. LeBron era una dintre explicaţii. O alta era lipsa unui jucător de calibrul lui Kawhi, MVP de finală NBA, printre altele.

Durant, în schimb, a avut o seară istorică. Omu’ parcă e posedat în perioada asta. În ultimele cinci meciuri, are medii de 40,6 puncte (53,4% aruncări din acţiune), 10,6 recuperări şi 6,4 pase decisive. Azi-noapte, a dat 51 de puncte, şi-a ajutat echipa să întoarcă de la -18 şi a devenit doar al patrulea „Războinic” din istorie cu trei meciuri consecutive de cel puţin 40 de puncte. Ceilalţi sunt Steph Curry, Wilt Chamberlain şi Rick Barry. Nimic de spus, băiatu’ ştie ce companie să-şi aleagă.

Totodată, Elias Sports Bureau ne spune că Warriors tocmai a intrat în grupul echipelor cu trei jucători care au avut cel puţin un meci de 50 de puncte în acelaşi sezon. În sensul că e doar a doua. Golden State se bagă în faţă cu Steph, Klay şi KD, în timp ce, în sezonul 1961/62, Lakers i-a avut pe Elgin Baylor, Jerry West şi Rudy LaRusso.

E adevărat că au lipsit Curry (care va reveni în meciul următor) şi Draymond, da’ meciu’ ăsta i-a făcut pe mulţi să declanşeze numărătoarea inversă până în iunie, când se va juca finala. De preferat cu aceleaşi echipe faţă în faţă. La teaser-ul de azi-noapte se adaugă şi curiozitatea firească. Cu LeBron ieşit din peisaj, lumea vrea să-i vadă şi pe alţii încercând să oprească hegemonia lui Warriors. Unii care să şi aibă o şansă. 

Sursa foto: si.com

Lasă un răspuns