De Ligt-Mbappe, duelul viitorului

Victoria cu Franţa (2-0) şi mai ales maniera în care a fost obţinută au confirmat revenirea Olandei în elita europeană. În plus, ne-a anunţat pe toţi că „Portocala” are răspunsul pentru Kylian Mbappe. Răspunde la numele de Matthijs de Ligt.

Imaginile duelului dintre fundaşul lui Ajax şi atacantul lui PSG au devenit repede virale. În primul rând, pentru că nu vezi mereu un apărător care să-i reziste noului star emergent al fotbalului. Băieţi cu multe meciuri în spate au fost umiliţi de Mbappe în cei nici 3 ani de carieră ai francezului. Nu şi De Ligt. În al doilea rând, pentru că mulţi, inclusiv subsemnatul, s-au uitat la acea secvenţă şi au văzut cum s-a născut o posibilă rivalitate.

Cei mai buni tineri ai momentului?

Dacă Mbappe este cel mai bun tânăr atacant al lumii, despre De Ligt se poate spune că este cel mai promiţător fundaş din Europa. Ambii s-au remarcat prin precocitate. Au debutat la vârste la care mulţi dintre noi încă strângeau surprize cu băieţi ca ei. Însă francezul a devenit imediat un hit. Când s-a pornit, nu a mai privit înapoi şi deja are la activ un transfer pe o sumă ridicolă şi un titlu mondial la care a contribuit enorm.

Lucrurile nu au fost atât de simple pentru De Ligt. Deşi a înscris chiar la prima apariţie pentru Ajax, devenind al doilea cel mai tânăr marcator din istoria clubului, după Clarence Seedorf, scurta sa carieră a avut un moment de cumpănă. În martie 2017, după doar două meciuri ca titular în tricoul „lăncierilor”, a debutat în naţională. A avut o seară de coşmar. A comis două erori uriaşe, iar Olanda a pierdut în Bulgaria. A fost schimbat la pauză şi senzaţia era că va trece ceva vreme până o să apară din nou în portocaliu.

În schimb, a devenit titular indiscutabil. În plus, e căpitan la Ajax, într-o echipă frumoasă, care nu poate fi ignorată, după cum a arătat actuala ediţie a Ligii Campionilor. La 19 ani, De Ligt este, probabil, cel mai dorit fundaş din Europa în acest moment. Iar după meciul de aseară, cota sa a mai crescut cu siguranţă. Nu găseşti pe toate drumurile un jucător capabil să-i facă faţă într-un duel unu la unu lui Mbappe.

Băiatu’ are un plasament impecabil, stă bine la capitolul viteză, are un fizic extraordinar şi emană siguranţă şi încredere prin toţi porii. Anii următori se anunţă extrem de interesanţi.

Nu doar De Ligt. De Jong i-a făcut „un Kante” lui Kante

Să nu trecem uşor peste alt moment din meciul de aseară. Cel în care Frenkie de Jong i-a făcut lui Kante ce te-ai fi aşteptat să vezi că francezul le face altora. Încă un argument în favoarea ideii că, după o perioadă dificilă, fotbalul olandez se întoarce printre marile forţe.

Sursa foto: givemesport.com

Lasă un răspuns