Inter – Milan 1-0. Revanşa lui Icardi

Nu sunt genul cu „v-am spus eu„, dar acum câteva luni, tot după un Derby della Madonnina, scriam chestia asta: „Icardi a greşit. A ratat două ocazii incredibile, aproape identice (a doua, în prelungiri), iar Inter a pierdut două puncte din cauza lui. Ştie şi el asta şi nu e genul de jucător căruia să nu-i spui astfel de lucruri, de teamă că-şi ia jucăriile şi pleacă. A demonstrat de mai multe ori că e suficient de puternic încât să depăşească momentele delicate, iar cifrele lui o dovedesc. Cea mai bună dovadă e chiar un alt duel cu Milan. A ratat un penalty la 0-1 într-un derby pierdut clar, dar apoi nici nu a clipit când a executat un altul în minutul 90, aducând victoria în turul acestui sezon. Oricât ar fi de afectat, argentinianul ştie să meargă mai departe şi să-şi plătească datoriile„.

La fel ca în urmă cu un an, Icardi şi-a luat revanşa. În 2017, a fost vorba să răzbune un penalty ratat. A făcut-o transformând impecabil un altul, în prelungiri. Acum, „datoria” nouarului interist era ocazia incredibilă irosită în finalul acelui 0-0 din primăvară. Un meci care a semănat oarecum cu cel de aseară. Tot cu Inter mai bună. Doar că ieri a părut chiar mai dezechilibrat. Dacă nu aţi văzut meciul, vă spun că Milan a dat primul şut pe poartă (şi singurul) în minutul 80. Şi că l-aş fi apărat şi eu. Altfel spus, deşi Inter a anunţat 78.725 de spectatori, numărul corect e 78.726. A fost uitat Handanovic.

Revenind la Icardi, a răzbunat ratarea despre aminteam mai sus prin golul marcat în prelungiri, „all’ultimo respiro”, dintr-o poziţie asemănătoare celei din care acum câteva luni dădea pe lângă poartă. Doar că acum a trimis cu capul. O mică ironie, pentru că, înaintea meciului, rivalul Higuain (doar pe hârtie, pentru că pe teren…) spunea că şi-ar dori să aibă lovitura de cap a conaţionalului său.

Un gol favorizat şi de ieşirea groaznică (nu mă plâng, doar remarc!) a lui Donnarumma. Dar merită să vedeţi acest video.

Serios, parcă e un fragment dintr-un documentar cu prădători de pe Nat Geo Wild. Cum urmăreşte prada, cum adulmecă slăbiciunea, cum atacă, felul în care dă lovitura de graţie… Killer!

Până în primăvara lui 2017, Icardi nu marcase în derby. De atunci nu se mai opreşte. Cinci goluri în ultimele patru meciuri. Adică toate ale Interului. A decis ultimele derby-uri de „acasă”. Pe unul dintre ele, cu un hat-trick. A mai rămas ceva neplătit?

Sursa foto: inter.it

One Reply to “Inter – Milan 1-0. Revanşa lui Icardi”

  1. […] superb! În fine, nu ne lungim. Am scris deja – oarecum serios – care a fost treaba cu victoria care a prelungit supremaţia nerazzurra în Milano, în Serie A. Până la urmă, nici măcar […]

Lasă un răspuns