Cinci lucruri care mi-au plăcut în prima etapă din Liga Campionilor şi top 3 goluri

Sigur că nimic nu bate victoria Interului cu Tottenham, mai ales că a fost obţinută într-o manieră atât de interistă, dar am avut timp să mă bucur şi de alte chestii mişto care s-au întâmplat în prima etapă din Liga Campionilor. Aşadar, într-o ordine aleatorie…

Ajax. După ce am vorbit cu oameni din jurul meu, se pare că sunt unul dintre puţinii care mizează pe faptul că olandezii se vor califica din grupa aia cu Bayern şi Benfica. M-am bucurat să văd că meciul cu AEK mi-a susţinut cauza într-o oarecare măsură. Adversarul nu a fost de speriat, dar “lăncierii” au jucat exact fotbalul ăla la care mă aşteptam: avântat, generos, entuziast, spectaculos. A fost 3-0, după 0-0 la pauză, cu două goluri marcate surprinzător de fundaşul stânga Tagliafico. Al doilea, cu o execuţie întâmplătoare şi norocoasă, dar asta nu scade din meritele puştilor lui Erik ten Hag. Da, în echipă sunt Blind, Schone sau Huntelaar, dar primul 11 a avut cinci jucători sub 23 de ani, iar pe parcurs au mai intrat încă doi. Aşa că rămânem la puşti. De urmărit!

Ratarea lui Asensio. Un foarte bun prieten rapidist mi-a repetat obsesiv, încă de când ne cunoaştem, că mentalitatea lor e “mai bine o ratare frumoasă, decât un gol căcăcios”. Eu, şi ca fan al fotbalului italian, nu pot decât să spun că îmi pare rău pentru el. Da’ dacă am fost vreodată mai apropiat de “motto-ul” lui fotbalistic, acel moment a fost ăla în care Asensio a încercat nebunia asta, contra Romei.

Bă băieţi, asta e poezie! Gestul tehnic prin care preia şi se întoarce în acelaşi timp, lăsându-şi adversarii să se întrebe ca proştii ce s-a întâmplat, este perfect. Ideea de a încerca acea finalizare, genială. Nu mi se pare lipsă de respect, ci bucurie de a juca fotbal. E genul de fază la care, fără a fi implicat emoţional în vreun fel, mă ridic cu “wow” în gură. Cam la fel am făcut când am văzut prima oară celebra fază a lui Pele din meciul cu Uruguay, la Mondialul din ‘70.

Debutul Stelei Roşii. Mai bine spus, entuziasmul sârbilor. Absolut firesc, ţinând cont de dificultăţile pe care echipa a trebuit să le depăşească până să ajungă aici. În 1991, cu o generaţie de excepţie, care a fost onorată la meciul cu Napoli, a devenit al doilea club din estul Europei care a câştigat Cupa Campionilor. Un an mai târziu, când în Iugoslavia deja începuse haosul, la capătul unui sezon în care a trebuit să joace “acasă” ba la Szeged, ba la Budapesta, ba la Sofia, Crvena a fost aproape să ajungă din nou în finală. A pierdut, însă, meciul decisiv, cu Anderlecht (2-3), iar Sampdoria a mers în ultimul act. De atunci, Steaua Roşie nu a mai existat practic în Europa. Două calificări în grupele Cupei UEFA, la mijlocul anilor 2000, au reprezentat performanţele de vârf. Abia în sezonul trecut, pentru prima oară din 1992, fosta campioană a Europei a reuşit să ajungă în primăvară. Un fel de-a spune, pentru că a fost apoi eliminată în februarie, de CSKA Moscova. În această stagiune, a trecut de trei tururi preliminare şi de play-off pentru prima prezenţă în grupele Champions League. Opt meciuri, nicio înfrângere. O serie care a continuat la debut. 0-0 cu „prietenul” Ancelotti pe Marakana belgrădeană, în faţa unui public nebun de fericire, care a ţinut să ureze tuturor un “Bine aţi venit în oraşul campionilor”, printr-o coregrafie superbă.

Interviul lui Fekir, după victoria cu City. Olympique Lyon s-a dus acasă la Pep şi l-a bătut, că prea credea „tovarăşul” lui Ibra că totul va fi a walk in the park. Nabil Fekir a fost protagonistul absolut al meciului, cu un gol şi un assist, apoi a zis că e cazul să continue show-ul și la interviul de după. Şi a scos nonşalant pe gură un „i récupe the ball„. Spune cum vrei tu, numai să mai faci d-astea.

Comentariul de la golul lui Vecino. Înţeleg că modul în care comentatorul Sky şi fostul interist Lele Adani au reacţionat la reuşita uruguayanului a devenit un adevărat caz în Italia. Foarte frumos! Godo ancora!

Top 3 goluri: 1. Icardi vs. Tottenham; 2. Dembele vs. Eindhoven; 3. Mariano Diaz vs. Roma.

Sursa foto: ultras-tifo.net

Faci un comentariu sau dai un răspuns?