Evident, aducerea în discuție a frumosului proverb are legătură cu numărul etapei. Doar nu credeați că e vorba despre al treilea meci fără gol pentru transferul secolului (transferul secolului pentru Real Madrid, ar spune mucaliții). Dai raga, non scherziamo! Cristi e bene-bene. Avem și highlights.
Boss, “decât” împotriva lor, nu şi pentru ei.
Acum, trebuie spus că non c’e due senza tre se aplică și în cazul lui juBe. Adică unde au fost două victorii, a mai intrat și a treia, 2-1 cu Parma. Dar nu e ca și cum suntem surprinși. Adică Răul care nu ar fi avut punctaj maxim ar fi fost ceva la fel de neașteptat ca Pjanic eliminat pentru o intrare luată din repertoriul lui Chiellini. Și știm că e nevoie de mai mult pentru ca războinicul bosniac să vadă roșu. Avem din nou highlights.
Ce e puțin surprinzător e că dungații au rămas singurii cu 9 puncte. Hashtag anul ăsta s-a terminat campionatul mai repede decât ne așteptam. Asta pentru că, așa cum știm din ultimele sezoane, Napoli e invers și la ei c’e due senza tre. Da’ cu tre. V-ați încurcat? Ok, o luăm băbește. În prima etapă, au luat una, au dat două înapoi. În următoarea, au luat două și tot au întors. Da’ în a treia, cu Sampdoria, n-a mai mers ulciorul, deși la Genova e cu apă. Ai lu’ Ancelotti au fost lamentabili pe alocuri și au luat trei. 3-0. Rușinea definitivă le-a dat-o chiar unul crescut la umbra Vezuviului, Quagliarella, cu una dintre execuțiile marcă înregistrată. Pastore e deja istorie, avem un nou favorit pentru golul sezonului. Ah, şi pentru că, probabil, mai era nevoie de o scaltoacă, fiţi atenţi aici: Napoli a luat 6 goluri în trei meciuri, din 6 şuturi pe poartă. Practic, tot ce trebuie să faci când dai de băieţii din sud e să pasezi pe centrul porţii. Inevitabil se va întâmpla ceva.
Ca să nu fiu greșit înțeles, mai e o echipă cu punctaj maxim. Fiorentina, căci despre ea e vorba, a bătut-o pe Udinese cu 1-0, prin al treilea gol stagional al lui Benassi (şi nu a fost deloc rău. Ba chiar, conform unui studiu de pe pagina de Facebook a site-ului, a fost mai mişto decât al lui Rakitic), şi are 6 puncte din două meciuri. Plus restanţa cu Sampdoria. Lookin’ good urmaşii lu’ Medici.
Ok, hai să încercăm să punem şi puţină ordine în haosul generalizat. Etapa s-a deschis vineri, când Milan a bătut-o dramatic pe Roma cu 2-1. O victorie adusă la ultima fază de copilu’ Cutrone, care se încăpăţânează să strige că-şi bagă ceva în sumele cheltuite de club pe atacanţi. Bine, de data asta, assistul a făcut toţi banii. Assistul lui Higuain. adică. Şi aşa, după mai mult de un an, verişorii s-au trezit peste Inter în clasament. Dar nu a durat mult. Nici 24 de ore. Pentru că ai mei au decis să apară şi ei, în sfârşit, în ediţia asta de campionat, la Bologna. Bine, fără Icardi, uşor accidentat, şi nu foarte punctuali. A fost nevoie de aproape 70 de minute pentru primul gol. Probabil până şi-a revenit din mahmureală Radja. A venit Ninja, a dat cu sete în sferă (aţi prins-o?), a marcat, apoi a făcut o plecăciune spre fani, cu o privire care parcă voia să spună următoarele: “Cu plăcere, bă! Că luat direct de la curve, după o noapte de Corona, tot sunt mai bun decât trei sferturi dintre proştii voştri. Acum, berea mea unde e?”. Şi s-au dezlănţuit ăi nerazzurri. S-a terminat 3-0, iar squadra lu’ Pippo rămâne cu un singur punct şi fără gol marcat şi după runda a treia (record negativ în istoria clubului). Pentru că, sigur că da, non c’e due senza tre.
Cosa?
Celălalt Inzaghi, mai mic şi mai plângăcios (dacă e posibil asta), a scăpat de presiune şi a obţinut prima victorie din acest sezon. Un 1-0 cam tras de păr cu Frosinone, cealaltă echipă care încă nu a dat gol în campionatu’ ăsta. Când Ciruţu nu livrează pentru Lazio, iar Milinkovic-Savic nu mai valorează 182783264324632678 de milioane de euro sau ce spunea Lotito, vine Luis Alberto, un băiat care vorbeşte italiana precum Claudiu Răducanu româna, dar care-şi face treaba. De exemplu, în ultimele 10 meciuri de Serie A pe care le-a jucat, a fost implicat direct în 11 goluri: 5 le-a dat, la restul a pasat decisiv. Alte două squadre au reuşit să câştige italieneşte şi în premieră în actuala ediţie. Cagliari a bătut-o cu 1-0 pe Atalanta, la Bergamo, cu un gol al lui Barella pe care Berisha parcă îl aştepta pentru 2 solist (#ideipreconceputedesprealbanezi), iar Torino a învins-o pe SPAL, într-un meci întrerupt de ploaie şi care s-a prelungit vreo 3 ore. Un motiv suficient de bun să scoatem de la naftalină un clasic.
Băăă, să vedeţi că e chiar l’anno buono şi se duce pe copcă Chievo! 0-0 acasă cu Empoli şi ultimul loc cu coroniţă. E devreme, dar speranţa moare ultima. Şi nimeni nu se pricepe mai bine să o ucidă decât “măgăruşii” ăştia nesuferiţi. Mă rog, ar mai fi unii, da’ să păstrăm muniţia pentru când va conta…
Cu golul etapei ne-am lămurit, parada weekend-ului o trecem în contul lui Handanovic, mai ales că era dator după ce a făcut cu Torino…
Stavolta ci ha salvato … almeno per ora !!!#handanovic #BolognaInter #ForzaInter
📽 @FcInter1908es pic.twitter.com/H4flwFLIR3
— Ierardi F. Interista (@FI69interista) September 1, 2018
Mai avem ceva? Ah, da! Cel mai spectaculos meci al etapei. Unul în care s-au dat 8 goluri. Două dintre ele i-au aparţinut unui polonez despre care v-am spus eu ceva vorbe, la un moment dat. Piatek îi zice şi are deja 7 bucăţi sezonul ăsta, în toate competiţiile. Nimeni nu-l întrece în primele cinci campioante din Europa. Din păcate pentru Genoa, doppietta noului Lewandowski (vreau să fiu eu primul care spune asta) a fost nefolositoare. Sassuolo a dat mai multe (Boateng a băgat-o din nou în aţe), a bătut cu 5-3 şi, cu 7 puncte, s-a cocoţat pe 2. La fix pentru a merge fără griji acasă la suzerani, etapa viitoare. Wink.
Acum nu mai dăm prostu’ etapei, da’ dacă nu marchează nici cu vasalii, Ronaldo nu mai scapă. Că tot veni vorba, ştiţi câte şuturi a tras în primele trei etape? 23. Chiar că non c’e due senza tre. Ciao, pa!
Sursa foto deschidere: digisport.ro
Raul intotdeauna invinge pentru ca adversarii e vasali, slabi, nu pot, nu stiu sau nu vor.