Fabio şi frumoasele sale goluri

Aţi văzut golul pe care Quagliarella l-a dat cu Napoli, da? Spuneţi-mi că sunteţi oameni normali şi l-aţi văzut deja. Pentru orice eventualitate, îl las şi aici. Că oricum merită văzut şi revăzut până te plictiseşti. Dacă te plictiseşti.

 

Ok. Treaba stă aşa. Cine urmăreşte Serie A ştie că pentru bătrânul Fabio astfel de goluri nu sunt ceva neobişnuit. În principiu, sunt la fel de des întâlnite ca refuzurile sale de a se bucura când înscrie (glumă pentru fanii il calcio. Spiace, ragazzi!). Însă, şi în aceste condiţii, e firesc să te întrebi dacă „il tacco” ăsta fantastic împotriva lui Napoli e golul carierei lui. Şi, până la urmă, cineva l-a întrebat.

Nu, nu e cel mai bun gol al meu. Dar e în top 3. Am marcat de la mijloc de vreo două ori, aşa că sunt altele din care am de ales„, a spus Quaglia, la microfonul Sky Sports. Poate unii ar fi tentaţi să-l bănuiască de aroganţă. Nu e cazul. De unde şi gluma:

Acum, nu o să mă apuc să fac un top. Dar câteva dintre execuţiile care au contribuit la crearea faimei lui merită readuse în prim-plan, mai ales în contextul declaraţiei de mai sus. So, să purcedem.

Cred că foarfeca reuşită împotriva Regginei reprezintă un bun punct de plecare. Incredibil modul în care a reuşit să se coordoneze şi să lovească mingea perfect, în condiţiile în care marcajul nu era chiar cel mai prietenos.

Dacă nu ar fi devenit fotbalist, Quagliarella ar fi fost, probabil, acrobat. Golurile marcate din execuţii acrobatice oricum sunt o altă marcă înregistrată a lui. Aici, studiu de caz: voleul de pe San Paolo.

Fanii lui Napoli să nu fie supăraţi. Avem amintiri frumoase şi pentru ei. Cum ar fi golul senzaţional reuşit la Bergamo, împotriva Atalantei. Un şut ireal, cu o traiectorie de studiat la NASA, care a trimis mingea direct în vinclu.

Dar ne întoarcem pe San Paolo, că prea l-a chinuit poliţistul ăla rău şi l-a forţat să plece de acasă. De această dată, e vorba despre un gol marcat în tricoul lui Torino. Iar dificultatea, aşa cum remarcă foarte bine şi comentatorul, e dată de faptul că preluarea nu face decât să-i închidă şi mai mult unghiul.

Evident, pentru marele final am păstrat una dintre execuţiile la care se făcea referire în declaraţia de mai sus. Un capolavoro absolut, la Verona, contra lui Chievo. Asta:

Ah, da! Copilu’ a mai dat nişte ciucele când era la juBe, dar să nu exagerăm.

Sursa foto: lapresse.it

2 Replies to “Fabio şi frumoasele sale goluri”

  1. […] trei. 3-0. Rușinea definitivă le-a dat-o chiar unul crescut la umbra Vezuviului, Quagliarella, cu una dintre execuțiile marcă înregistrată. Pastore e deja istorie, avem un nou favorit pentru golul sezonului. Ah, şi pentru că, probabil, […]

  2. […] împotriva lui Napoli, dar mai are și cu alții. Dacă nu aveți prea mult timp la dispoziție, prietenul Ionuț a făcut un top 5. Sunt și explicate, așa că vizitați-l cu […]

Lasă un răspuns