A riveder le stelle

Spuneţi ce vreţi, dar Inter nu şi-a păcălit fanii când a lansat campania de vânzare a abonamentelor pentru noul sezon. Le-au fost promise stele şi stele au primit. Jucătorul care îi face concurenţă lui Maradona la titlul de cel mai bun all-time (bine, de la Barcelona e pe alese, când vine vorba despre stele), maşina de goluri de la Tottenham şi golgheterul ultimului Mondial (în continuare nu-mi place Kane, dar cifrele lui sunt formidabile) şi unul dintre cei mai promiţători tineri care joacă în Europa, un mexican poreclit Chucky, vor fi adversarii nerazzurrilor într-o grupă pe cât de frumoasă, pe atât de dificilă.

Până la urmă, despre asta e vorba în Liga Campionilor. Dacă voiam o grupă cu Lokomotiv Moscova, Porto şi Schalke, puteam foarte bine să nu mă bucur la golul lui Vecino cu Lazio (de fapt, recunosc, cu Schalke mi-ar fi plăcut, din motive personale). E o grupă teribilă? Este! Sunt şanse mai mari ca Inter să termine pe 4 decât pe 2? Sunt! Dar fiţi atenţi aici.

Pesimiştii văd că doar PSV a picat mai rău decât Inter. Optimiştii (sau măcar ăia mai echilibraţi) văd că doar PSV şi Inter au căzut mai rău decât Tottenham şi nici Barcelona nu poate spune că a tras lozul ăla mare. Nu am informaţii din interior, dar ceva îmi spune că nici pe Camp Nou, nici la Londra şi nici la Eindhoven nu s-a dansat pe mese după tragerea la sorţi. Mai mult decât atât, aş paria ceva bani că nimeni din primele trei urne nu ar fi vrut Inter ca adversară. Aşa că discursul cu ghinionul e valabil pentru toate cele patru echipe din grupă.

Inter va începe cu Tottenham acasă, iar în etapa a doua merge în Olanda. Două meciuri din care ideal ar fi să ia 6 puncte, pentru că urmează dubla cu Barcelona (turul e pe Camp Nou, între Derby della Madonnina şi Lazio. Brrr!) şi deplasarea la Londra, care deschide două săptămâni de foc: Tottenham, Roma, juBe (toate afară) şi returul cu PSV. Aşadar, şi programul reprezintă o provocare, în special pentru Spalletti, care va trebui să gestioneze inteligent resursele fizice şi mentale ale unui lot în care foarte puţini sunt obişnuinţi cu asemenea ritm şi încărcătură.

Am aşteptat 7 ani să văd din nou Inter în Liga Campionilor, dar măcar ştiu că mă aşteaptă o toamnă intensă. Revin stelele la Scala fotbalului.

Alte două grupe care-mi plac şi pronosticuri

A-ul şi C-ul sunt „the shit”, în ceea ce mă priveşte. Ştiu că s-a vorbit mult şi de H, dar acolo nu văd cum Răul şi United ar putea rata calificarea. O fi amintirea cu Sevilla încă proaspătă, iar Mourinho pare aşa în derivă, însă o ţin pe a mea şi sunt convins că Manchester va avea două reprezentante în optimi.

Şi acum momentul la care nu mă pricep, dar pe care mă încăpăţânez să-l fac de fiecare dată. Exact, pronosticurile.

Grupa A: Atletico şi Dortmund în optimi, Monaco în Europa League.
Grupa B: Barcelona şi Tottenham în optimi, Inter în Europa League.
Grupa C: PSG şi Liverpool în optimi, Napoli în Europa League.
Grupa D: Schalke şi Porto în optimi, Galata în Europa League.
Grupa E: Bayern şi Ajax în optimi, Benfica în Europa League.
Grupa F: City şi Lyon în optimi, Hoffe în Europa League.
Grupa G: Real şi Roma în optimi, CSKA în Europa League.
Grupa H: juBe şi United în optimi, Valencia în Europa League.

Lasă un răspuns