Victor Osimhen a luat Serie A pe sus

osimhen serie a

Timp de vreo oră, Napoli a fost o echipă normală pe Tardini, în prima etapă din Serie A. Și sunt amabil când spun asta. Apoi, Gattuso a aruncat cu banii pe teren. Victor Osimhen a intrat și a schimbat meciul.

În vara asta particulară, Napoli nu a făcut cine știe schimbări în echipa care a luat Cupa Italiei, dar a rămas în afara Ligii Campionilor. Însă De Laurentiis a bătut recordul de transfer al clubului. A dat 70 de milioane de euro pe Osimhen. Doar Arthur, ajuns pe tărâmul Răului în combinația aia cu Pjanic, a costat mai mult în Serie A, până acum (72 de milioane).

Nigerianul de 21 de ani a venit de la Lille, unde a stat un singur sezon. Imaginea ascensiunii sale fulminante. Înainte, jucase în Belgia, la Charleroi. Tot un an a stat și acolo, apoi a mers în nordul Franței să-i ia locul lui Pepe, vândut și el pe o gălăgie de bani, la Arsenal. E ok să spunem că s-a descurcat decent. La fel cum a făcut-o și fosta lui echipă, care își construiește un buget frumos.

Cu toate că era recomandat de cifrele și prestațiile din Ligue 1 ( a fost ok și în Liga Campionilor, unde a marcat de două ori în 5 meciuri), Osimhen și-a început cariera în Serie A ca rezervă. E cumva o meteahnă a fotbalului italian: integrarea nou-veniților. Au nevoie să înțeleagă noul campionat, e mai greu în il calcio și alte cazzate. Rino, la bază un old-school, nu a ieșit din învățăturile strămoșilor, contra Parmei. Iar ai lui au jucat în gol 61 de minute. Niciun șut pe poartă, niciun moment care să merite cu adevărat băgat în seamă.

Dar apoi a făcut Schimbarea. A ieșit inutilul Demme și a intrat Osimhen. Alt meci, ragazzi! După două minute, băiatul proaspăt transferat a atacat o centrare, iar fundașul de lângă el a respins doar până la Mertens, care a băgat-o în ațe. A mai trecut puțin și Victoraș a deviat excelent cu câlcâiul pentru Insigne, care a dat în bară de la 17 metri. Faza următoare, alt „assist”, pentru Di Lorenzo, dar ăsta a tras slab, pe mijloc. În fine, la sfârșitul primelor 10 minute petrecute pe teren în Serie A, a fost aproape de 2-0, cu o lovitură de cap. S-a făcut 2-0 până la urmă, datorită lui Insigne, și așa s-a terminat.

Noua achiziție nu a marcat, nu a pasat decisiv, dar senzația e că fără el Napoli nu ar fi câștigat. Asta deși a jucat cu o Parma foarte slabă, care ar putea avea probleme mari să rămână în Serie A. „Transferul lui Osimhen ne-a ajutat. Are o viteză foarte mare și caracteristici diferite față de Dries și de mine. Suntem complementari. Câteodată, îmi amintește de Cavani, datorită abilității de a ataca poarta și datorită forței fizice”, l-a lăudat Insigne.

Are mintea unuia de 40 de ani în corpul unui puști de 21”, a remarcat Gattuso, care a aruncat și-un avertisment: „Are o atitudine foarte bună și e un jucător mai bun decât a arătat până acum”. Poate n-ar mai trebui ținut pe bancă, no?

Prima etapă din Serie A, pe scurt

Fiorentina – Torino 1-0. Castrovili a luat sfântul număr 10 în Firenze și a dat primul gol al noului sezon de Serie A. Granata a schimbat antrenorul, dar pare că a rămas tot în ediția trecută de campionat. Și Giampaolo la fel. Măcar Sirigu continuă să facă lucruri. De exemplu, parada etapei.

Verona – Roma 0-0. N-ar fi trebuit să se termine așa, pentru că a fost un meci bun, și e posibil să nu se termine așa. Adică Hellas ar putea câștiga cu 3-0 la masa verde, pentru că s-a produs o încurcătură birocratică, iar romanistul Diawara a jucat cumva neînregistrat.

Genoa – Crotone 4-1. Salutate la capolista! Echipa care de câțiva ani rămâne gâfâit în Serie A e primul lider al sezonului. Pandev e evergreen și a dat golul etapei. Despre calabrezi ce dracu’ să spun? Oricum nu-i vedeam bine. După ce i-am văzut sâmbătă, cred că dacă nu-s picați până la Crăciun, ar trebui să-și pună „realizarea” asta sub brad.

Sassuolo – Cagliari 1-1. Ar trebui să scriu de ai noștri, dar promit s-o fac atunci când chiar o să am ce. Așa că vă spun doar că finalul a salvat un meci care altfel n-ar fi spus mare lucru. Bourabia a luat un punct pentru ai lu’ De Zerbi cu o „liberă” mișto tare. I-aș fi dat golul etapei, dacă nu era parabilă.

j – Sampdoria 3-0. A exagerat deja presa italiană cu „Maestrul” Pirlo și fotbalul conform tezei pentru care a luat notă mai mică decât Thiago Motta, așa că nu e cazul să insistăm și noi aici. Victorie clară, debut cu gol pentru Kulusevski, prestație de fuoriclasse a lui Ramsey și, evident, a marcat și Cristinel. Pentru că unele lucruri nu se schimbă, indiferent cine e pe bancă. Word.

Milan – Bologna 2-0. Oarecum surprinzător, primul rigore stagional s-a dat la Milano, nu la Torino. L-a bătut și l-a transformat Ibra. Care apoi a făcut doppietta, pentru a fi primul capocannoniere în noua ediție de Serie A. La aproape 39 de anișori.

Classifica nu facem încă. E prea devreme și nu-mi place să văd Inter cu 0 puncte. Ciao, pa!

Sursa foto deschidere: 17su24.it

Lasă un răspuns