Luka Doncic tocmai a câştigat primul premiu individual al sezonului

Mai e cineva care crede că Luka Doncic nu va fi debutantul anului în NBA? Dacă e cazul, ceea ce s-a întâmplat azi-noapte ar trebui să fie suficient pentru a înlătura orice dubiu.

Cu Dallas Mavericks condusă acasă de Houston Rockets la 8 puncte, cu mai puţin de 3 minute din meci, Doncic a zis că e cazul să intervină. Şi a dat 11 puncte consecutive. 11 puncte! La rând! Nu a fost un run de 11-0 al lui Mavs. A fost un run de 11-0 al fenomenului sloven. Şi niciun coş banal. Take a look!

De la 94-102 s-a trecut la 105-102, în mai puţin de două minute. Dallas a câştigat în cele din urmă cu 107-104, iar Doncic a terminat meciul cu 21 de puncte şi 7 recuperări. Are medii de 18,1 puncte, 6,5 recuperări şi 4,3 pase decisive. Sunt cifre excelente pentru un european de 19 ani. Însă ceea ce surprinde la Luka este maturitatea cu care joacă la primul sezon al carierei în NBA.

Acum, pentru americani e ceva normal să aibă idei preconcepute legate de europeni. Noi ăştia din bătrâna Europă ştiam, însă, că Doncic o să se descurce fără probleme în cea mai tare ligă a lumii. Dar impactul său este, probabil, peste aşteptările oricui. Senzaţia e că băiatu’ nu a mai aşteptat retragerea lui Dirk şi a luat deja în spate franciza. Asta nu e neapărat ceva nou pentru el.

Luka Doncic joacă la un nivel uriaş încă de era, practic, un copil. Euroliga nu e NBA, da’ e peste baschetul de colegiu. Aici a fost MVP al sezonului regulat şi al Final Four-ului. Jucând pentru Real Madrid, cel mai titrat club din competiţie. Alături de Dragic, a adus Sloveniei primul titlu european. Cu alte cuvinte, s-a dus în State ştiind ce se aşteaptă din partea lui, dar şi conştient de cine e şi ce poate.

Isiah Thomas a spus-o, poate, cel mai bine: „Luka Doncic este un adevărat jucător de baschet„. În sensul că ştie ce are de făcut în orice situaţie a jocului. Iar puştiu’ nu face decât să o confirme seară de seară.

Daţi-i deja titlul de ROTY şi să ne concentrăm pe alte chestii. Aici nu e nicio competiţie.

Sursa foto: chron.com

Lasă un răspuns