Povestea unui gol: Ronaldo vs. Boca Juniors (1994)

Există pe YouTube un montaj de vreo 6 minute cu golurile marcate de Ronaldo pentru Cruzeiro. Calitatea nu e grozavă. Probabil asta se întâmplă când tot copiezi de pe un VHS pe altul. De vreo 10-15 ori. Dar asta nu contează. Se vede oricum că, deşi avea 20 de kile ud şi îmbrăcat de iarnă, copilu’ era ceva special şi cu greu putea fi oprit. De obicei, prin fault.

Printre acele goluri, e unul care atrage în mod special atenţia. Pentru că parcă e o mostră a momentelor pe care le-am tot văzut în perioada de glorie a lui Ronaldo. Adică o cursă irezistibilă printre mai mulţi adversari, portarul driblat şi mingea trimisă simplu în poarta goală.

Slalom printre argentinieni

Golul la care mă refer a fost marcat cu doar câteva luni înainte de plecarea „Fenomenului” în Europa. Cruzeiro juca acasă cu Boca Juniors, Copa Libertadores. O reeditare a finalei competiţiei din 1977, când argentinenii au cucerit în premieră trofeul. Trecuse ceva timp de atunci, deci cu greu se putea vorbi despre o revanşă. Dar Ronaldo s-a asigurat că meciul va rămâne memorabil.

Boca a marcat prima. Dar brazilienii au egalat prin Luis Fernando, apoi puştiul plecat în dribling spre glorie şi-a spus că e cazul să termine treaba. Aşa că a început să înşire argentinieni pe drum şi a marcat, după ce l-a pus şi pe portar în fund. Specialitatea casei, cum ar veni.

S-a terminat 2-1 pentru Cruzeiro, care s-a clasat pe locul 2 într-o grupă câştigată de Velez Sarsfield. Argentinienii aveau să cucerească trofeul în cele din urmă. Ronaldo a plecat în vara acelui an la PSV, să-i ia locul în inimile fanilor olandezi unui alt R care îi chinuia pe fundaşi şi portari, Romario.

Ah, dar înainte de asta, în acelaşi meci cu Boca, a fost aproape de un gol care l-ar fi făcut banal pe ăsta de mai sus.

via GIPHY

Sursa foto: correiodosul.com

Lasă un răspuns