Serie A, prima etapă. Totul despre Ronaldo. Anzi no!

Ciao, ragazzi! După cum ştiţi, a revenit „il campionato piu bello del mondo”. Serie A, pentru nou-veniţi. Btw, dragi fani apăruţi brusc (probabil în grabă, după ce aţi eliberat locurile de pe Bernabeu), veniţi data viitoare. Sau vă caut eu. Al vostru nu a dat gol. A jucat bine, dar nu a dat gol. Ah, şi l-a băgat pe portarul advers în spital.

Embed from Getty Images

Aşadar, a reînceput. Deşi era să nu înceapă. Pentru că această Românie care a reuşit în viaţă a trecut printr-o tragedie despre care, probabil, ştiţi cu toţii. După prăbuşirea podului din Genova, s-a pus problema să se reprogrameze toată prima etapă. Cum ar veni, în semn de respect. Restu’ chestiilor de dolce far neinte nu au fost atinse. Dar cu fotbalu’ dă bine. Şi dacă vreţi să vedeţi ipocrizia în toată splendoarea ei, iată-l pe ministrul de Interne stând frumos la selfie, în timpul funeraliilor de stat.

Până la urmă, au fost amânate doar meciurile genovezelor (Milan – Genoa şi Sampdoria – Fiorentina), aşa că, sâmbătă seară, s-a dat startul. Ronaldo a debutat la Verona. Ca Maradona, în 1984. Comparaţiile se opresc aici. Din toate punctele de vedere. Diego a jucat împotriva adevăratei echipe a oraşului şi i s-a urat un „bine ai venit în Italia” ironic. Cere-ul a jucat cu echipa nimănui şi i s-a urat bine ai venit pe bune. Diego a pierdut cu 3-1 în faţa viitoarei campioane. juBe s-a chinuit pentru un 3-2 cu o echipă pe care doar fanii ei (100 sau ceva) nu o vor retrogradată. Dacă vi se pare că exagerez, e suficient să vă spun că Bentegodi nu a fost plin ochi pentru că s-au opus fanii lui Hellas, cei care au făcut totul pentru a împiedica puhoiul venit să vadă gelatu’ portughez să îi ocupe locul obişnuit din peluză. Acolo sunt şi nişte chestii care amintesc de istoricul Scudetto din ’85 şi nu-şi puteau permite să-şi lase rivalii locali (buahahahahahahaha!) sau pe unii îmbrăcaţi în dungi să le calce locul sacru. Şi au reuşit.

Cumva, nimeni nu ştie cum, Chievo a condus cu 2-1, dar nu a fost loc de surpriză, pentru că Răul a întors pe final (când a mai avut şi-un gol anulat) şi şi-a luat punctele. În schimb, echipa pe care toată lumea o anunţa principala rivală a zebrelor, Inter, a respectat tradiţia şi a pierdut cu Sassuolo. A fost 1-0 pentru această bestia nera a nerazzurrilor, care mă chinuie acum precum picătura chinezească, pentru alea două 7-0 de acum câţiva ani. Şi cum să nu ajungi din nou la vorba lui Mourinho (chiar dacă omu’ nu prea mai e la modă): „prefer cinci victorii cu 1-0, decât una cu 5-0”? Word! Cu nicio altă echipă de Serie A nu a câştigat Sassuolo de mai multe ori. Are 7 victorii din 11 meciuri cu Inter. Ok, am răzbunat 7-0. Acum putem trece mai departe, prego? A zis cineva bine: nu doare atât înfrângerea, ci că ea a venit împotriva unuia dintre vasalii nesuferiţi ai Bătrânei Zdrenţe. Da’ il buono De Zerbi vrea să fie drăguţ (sau să se umfle-n pene) şi o dă înainte cu „Inter e în continuare anti-juBe”. I-auzi, pula mea! Păi, să le dea titlul dungaţilor de acum.

Spalletti e singurul guşter din Top 4. Adică singurul care a pierdut în deschiderea sezonului. Napoli a întors la Roma la fel cu Ciro i-a întors trei fundaşi deodată şi a bătut cu 2-1. Chestii normale pe aici. Immobile a marcat primul gol stagional al lui Lazio pentru al treilea an la rând, Lazio pierde cu Napoli, Ancelotti care nu pierde în prima etapă la debut… Înfrângerea biancocelestă a putut fi văzută mai bine (în sensul de mai de sus) în special de fetele din peluză, care au avut interzis în primele 10 rânduri din Curva. Au dat ultraşii laziali un comunicat în care băteau câmpii cu ceva tranşee, loc sacru etc. Acum, mai nasol e dacă respectivele gagici se vor decide să nu-i mai lase pe băieţii veseli în locul lor sacru. Să vezi atunci cum auzim despre Onan Irriducibilu’.

Tot pe final a bătut şi Roma, la Torino. Dintre controverse şi multe bare s-a ridicat debutantul Kluivert jr, care a intrat şi a construit Roma în câteva minute. El a creat faza în urma căreia Dzeko a dat singurul gol al meciului, all’ultimo respiro, la fix 20 de ani şi 4 luni de la ultimul meci jucat în Serie A de Kluivert sr. Micul Justin nu era născut, cu alte cuvinte. De altfel, e primul jucător străin născut după 1 ianuarie 1999 care dă assist în A.

Tot vorbind despre ăştia mari, am trecut prea uşor peste faptul că Atalanta e prima capolista a sezonului. Ceilalţi nerazzurri au bătut ca la fasole pe Frosinone (4-0), într-un meci în care Papu Gomez a fost irezistibil: doppietta şi două assisturi. A fost singura înfrângere suferită de o nou-promovată. Empoli a bătut-o acasă pe Cagliari (2-0), în timp ce Parma a avut 2-0 cu Udinese (singura echipă cu antrenor străin în ediţia asta de campionat, Julio Velasquez), dar a luat doar un punct până la urmă, pentru că a primit două goluri în 4 minute.

Pippo a revenit în Serie A, dar nu ar fi exclus să facă repede drum întros către Serie B. La debutul pe banca Bolognei, a pierdut acasă cu SPAL, scor 0-1. Singurul gol al meciului este, probabil, golul etapei. Ăsta, adică:

Şi dacă tot suntem la goluri, ia de vedeţi şi ce au făcut Insigne:

respectiv Dzeko:

Parada etapei a reuşit-o Sorrentino, în faţa lui Ronaldo.

Prostul etapei: un prost care îl întreabă pe Florenzi dacă e emoţionat când îl vede pe Ronaldo la TV.

Excelent romanistu’!

Aşa că, până data viitoare, nu uitaţi că Serie A nu înseamnă doar Ronaldo. Ciao, pa!

Facebook Comments

Lasă un răspuns