Mbappe est ici

L’Equipe a titrat mare, azi, după PSG – Lyon 5-0, „Ici c’est Mbappe„. Fundalul a fost asigurat de o fotografie în care Neymar îl ridică în braţe pe copilul de aur al campioanei mondiale. Mesajul e clar şi are legătură, probabil, şi cu mândria uşor arogantă a francezilor: asta e echipa lui Mbappe, deşi brazilianul a fost transferul de paradă, de încordat muşchii.

Pentru Kylian nu există limite. Nu e o chestie pe care am descoperit-o acum, după ce a distrus-o pe OL în doar 13 minute, perioadă în care a marcat de patru ori. Adică altă serie de recorduri de precocitate, s-a grăbit Opta să ne anunţe. De parcă era nevoie. Ştiam deja că se ocupă cu astfel de chestii. În special din Rusia, unde a făcut un Mondial memorabil, ţinând cont de vârsta lui.

Meciul de referinţă rămâne, indicutabil, cel din optimi, cu Argentina. Cel despre care L’Equipe scria atât de frumos că a avut „o intesitate dementă” şi în care Mbappe a oferit, probabil, momentul „WOW” al turneului final. Acel sprint dezlănţuit încheiat cu penalty-ul de 1-0 şi care l-a catapultat în istorie. Şi a mai făcut ceva: ne-a arătat tuturor cum arată viitorul.

Proaspăt. Grăbit. Implacabil. De neoprit prin mijloace convenţionale.

Sursa foto: Marca

Messi şi Ronaldo încă oferă aproape săptămână de săptămâna demonstraţii de forţă care explică dictatura din ultimul deceniu. Hazard, care, printre altele, are marea calitatea de a fi febleţea mea fotbalistică, pare să fi ajuns la maturitatea deplină exact în momentul în care şi-a întâlnit antrenorul ideal. Pe Maurizio Sarri. Ăsta e podiumul meu personal din fotbalul actual. Dar nu am vreun dubiu cine e următorul pe tron.

Da, cu fiecare zi care trece, cu fiecare meci care se joacă pe Parc des Princes, devine tot mai clar că PSG înseamnă Mbappe. Poate merită o discuţie separată dacă ar trebui să rămână acolo sau să caute gloria în altă parte, unde succesul şi cifrele să nu i se pună sub semnul întrebării. Deocamdată, contează mai puţin.

E cert că, într-adevăr, ici c’est Mbappe. Dar adevărata ştire e că Mbappe est ici. Abia a venit şi are de gând să stea ceva timp.

Sursă foto deschidere: L’Equipe

Lasă un răspuns