Ce înseamnă Ronaldo?

Este cel mai bun fotbalist alături de care am jucat. Când ne antrenam, mereu încerca driblinguri nebuneşti. Practic, ne opream cu toţii şi îl priveam. Era extraordinar” (Youri Djorkaeff)

Viteza pe care o dezvolta cu mingea la picior şi uşurinţa cu care înscria sunt două lucruri pe care nu le-am mai văzut la nimeni, niciodată” (Gary Lineker)

Spune-le jucătorilor să-i dea mingea, apoi pot să sărbătorească golul(Walter Zenga, către Gigi Simoni)

E cel mai bun atacant pe care l-am văzut, niciunul nu a mai avut viteza sa de execuţie. Era eroul meu, cel mai bun dintre toţi” (Leo Messi)

Pentru generaţia mea, el a fost ceea ce au fost Maradona şi Pele pentru precedentele” (Fabio Cannavaro)

Nu a fost construit, s-a născut pentru asta. E ceva ce nu se poate antrena. Nu devii ca Ronaldo, te naşti ca el. E cu adevărat unic” (Zlatan Ibrahimovic)

Dacă se întorcea şi o lua la fugă, nu-ţi rămânea decât să-l împuşti” (Daniele Adani)

L-am văzut pe Ronaldo trecând la un metru de mine. Generaţiile de azi nu ştiu ce au pierdut. Nu ştiu ce a fost Ronaldo, cel adevărat” (Sebastian Frey)

Aş putea continua, dar sunt sigur că aţi prins ideea deja. Colegi, adversari, admiratori. Părerea e unanimă. „Nessuno come lui”. Ronaldo. Fenomenul. Unicul.

Deci, până la urmă, ce înseamnă Ronaldo? În orice caz nu tricouri vândute (deşi se vindeau în draci). Nici premii personale (deşi nu i-au lipsit). Nici măcar trofee (a luat şi d-astea). Ronaldo înseamnă să descoperi mereu ceva nou, chiar şi acum, la atâţia ani după ce nu mai joacă. Înseamnă bucuria de a dribla portarul cu nonşalanţa cu care o faci în spatele blocului. Înseamnă un zâmbet de copil. Înseamnă dramă şi putere de a reveni. Înseamnă să creezi fani, nu followeri. Ronaldo înseamnă fotbal.

Azi, împlineşte 42 de ani. Cu toţii îi suntem datori cu o urare, pentru că toţi ne-am bucurat măcar o dată de ceea ce înseamnă Ronaldo.

Sursa fotowallpapercave.com

Facebook Comments

One Reply to “Ce înseamnă Ronaldo?”

  1. Un super fotbalist. Fotbalist, nu jucator de fotbal, nu altceva.

Lasă un răspuns